back to school

«Τί φοράμε σήμερα;»…

Κοινός, πρωινός, καθημερινός μπελάς για πολλούς γονείς το παραπάνω ερώτημα. Κι όμως! Ούτε άγχος ούτε προβληματισμός χρειάζεται. Με όπλα την κοινή λογική και την καλή προετοιμασία, το πρωινό ντύσιμο για το σχολείο θα γίνεται κυριολεκτικά με  …κλειστά μάτια! Και σε χρόνο ρεκόρ!

Καταρχάς, βασικό κριτήριο επιλογής ρούχων είναι η ηλικία του παιδιού. Όσο μικρότερο, τόσο πιο ευκολοφόρετο  θα πρέπει να είναι το ρουχάκι του. Όχι μόνο για την ευκολία του πρωινού του ντυσίματος αλλά και για την ευκολία του ίδιου του παιδιού να το χειριστεί κατά την παραμονή του στο σχολείο. Αποφύγετε, επί παραδείγματι, παντελονάκια με κουμπιά, φερμουάρ και ζώνες ή παπουτσάκια που δένουν με κορδόνια και προτιμήστε, αντίστοιχα, παντελόνια με λάστιχο στη μέση και παπούτσια που κουμπώνουν με Velcro (σκρατς).

Λάβετε υπόψιν σας τις σχολικές δραστηριότητες. Το σχολείο δεν είναι «επίσκεψη», πόσο μάλλον παιδική πασαρέλα! Τα παιδιά θα τρέξουν, θα παίξουν, θα λερωθούν. Όσο κι αν χαιρόμαστε το βλαστάρι μας ντυμένο σαν μικρό τζέντλεμαν με παντελονάκια και πουκαμισάκια ή τη μικρή μας πριγκίπισσα με αέρινα φορεματάκια, το σχολείο δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για τέτοιου είδους ντύσιμο. Φούτερ συνολάκια για αγόρια και κορίτσια, φόρμες ή ανθεκτικά ρουχάκια από μαλακό βαμβακερό ύφασμα είναι η ιδανική επιλογή. Για τις πιο κοκέτες μικρές δεσποινίδες, μπλουζοφορέματα συνδυασμένα με κολάν θα ικανοποιήσουν και την πιο απαιτητική.

Γλυτώστε χρόνο και απαλλαγείτε από το πρωινό άγχος ετοιμάζοντας τα ρούχα της επόμενης  ημέρας από το προηγούμενο βράδυ. Μπορείτε να τα αφήσετε, έτοιμα σεταρισμένα, δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού ώστε να εκπαιδευθεί σιγά σιγά να ντύνεται και μόνο του. Ακόμη καλύτερα, μάλιστα, αν μετατρέψετε τη διαδικασία αυτή σε ευχάριστη δραστηριότητα μαζί με το παιδί, αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να συζητήσετε και να επιλέξετε μαζί τα ρουχάκια του της επόμενης ημέρας. Για τα μεγαλύτερα παιδιά που ετοιμάζονται μόνα τους, βοηθήστε τα να ομαδοποιήσουν τα ρούχα στη ντουλάπα τους με τρόπο ώστε να γνωρίζουν πάντα τι έχουν και σε ποιο σημείο: εσώρουχα, κάλτσες, τοπ, παντελόνια, φόρμες κλπ., διαχωρίζοντάς τα από τα ρούχα της εξωσχολικής τους ζωής.

Μην τα πολυφορτώνετε! Ακολουθήστε τη λογική του «κρεμμυδιού» με διάφορες στρώσεις ρούχων ώστε, ανάλογα με τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, να μπορεί το παιδί να προσθέτει ή να αφαιρεί κατά βούληση. Το φανελάκι του, ένα λεπτό βαμβακερό μπλουζάκι, μία ζακετούλα ή ένα φούτερ και το πανωφόρι του το χειμώνα και …να το «κρεμμυδάκι» σας! Έτοιμο!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, φροντίστε ώστε τα ρουχάκια του παιδιού, τα εσώρουχα και οι καλτσούλες του να είναι από φυσικά υλικά, βαμβάκι ή άλλη ενδεδειγμένη σύνθεση, που βοηθούν το σώμα να αναπνέει και απομακρύνουν την πιθανότητα της εμφάνισης αλλεργίας.

Στo BABY HOUSE θα βρείτε τεράστια ποικιλία παιδικών ρούχων για το σχολείο, για αγόρια και κορίτσια, για κάθε ηλικία και κάθε γούστο. Μοδάτα, καλοραμμένα, ανθεκτικά.