Χρώμα, φως, αγάπη και μπόλικη φαντασία αρκούν για να ανανεώσουμε το παιδικό δωμάτιο χωρίς να τινάξουμε τη μπάνκα στον αέρα! Με απλά βήματα, έξυπνες ιδέες και οικονομικές λύσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ονειρεμένο χώρο για το παιδί μας, όπου θα χαίρεται να ζει, να φιλοξενεί τους φίλους του, να παίζει και να μελετά.
Για να δούμε πώς:

 

Βάλτε χρώμα! Φυσικά, δεν χρειάζεται να βάψετε όλο το δωμάτιο από την αρχή. Ένας τοίχος μόνο, σε χρώμα έντονο και φωτεινό αρκεί ώστε να ζωντανέψει όλος ο χώρος. Αν πάλι προτιμάτε, μπορείτε να τον ντύσετε, ολόκληρο ή μέχρι τη μέση του συνολικού του ύψους, με κάποια χαρούμενη, χρωματιστή ταπετσαρία, με σχέδια που αγαπάει το παιδί σας. Είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστεί!

Διακοσμήστε τα παράθυρα! Σχεδιάστε μαζί με το μικρό σας σ φιγούρες σε χρωματιστό χαρτί, τους αγαπημένους του ήρωες, διαστημόπλοια, καρδούλες ή πουλάκια και στολίστε το παράθυρο του δωματίου του. Κι εσείς θα το χαρείτε και το δωμάτιο θα ομορφύνει!

Στολίστε φωτάκια! Δεν αποτελούν αξεσουάρ του χριστουγεννιάτικου δέντρου μόνο! Η αγορά είναι γεμάτη με σχέδια για κάθε γούστο και κάθε εποχή! Λουλουδάκια, καραβάκια, κοχυλάκια ή σκέτα μικροσκοπικά λαμπιόνια, στην κουρτίνα, στη βιβλιοθήκη ή τοποθετημένα σαν πλαίσιο πάνω από το κρεβάτι του θα δημιουργήσουν μαγική ατμόσφαιρα στο παιδικό δωμάτιο. Μπορείτε μάλιστα να τους δώσετε σχήμα, φτιάχνοντας στον τοίχο συννεφάκια, κύματα ή ό, τι άλλο φανταστείτε.

Δημιουργήστε την προσωπική του γκαλερί! Τοποθετήστε ένα μεγάλο κομμάτι φελλό σε έναν ελεύθερο τοίχο και γεμίστε τον με έργα του παιδιού σας, αναδεικνύοντας το ζωγραφικό του ταλέντο και ομορφαίνοντας τον χώρο του. Εκείνο θα νοιώσει περήφανο και παράλληλα θα του δώσετε κίνητρο να συνεχίσει να δημιουργεί.

Φυσικά, αυτές είναι λίγες μόνο από τις ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε. Αφήστε τη φαντασία σας και τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!